4
Logo Studio Vlerk

de sjablooncollectie van Agentschap Integratie & Inburgering

Vormgeving huisstijl: ©Dienst Communicatie Vlaamse Overheid, in samenwerking met Catapult en Studio Vlerk. / Studio Vlerk: informatievormgeving · grafische vormgeving sjablonen · sjabloonbouw in Microsoft Word en Powerpoint.

typologie

De visuele uitstraling van uw organisatie wordt zowel bepaald door uw wervende communicatie (website, brochure, etc.), als door de documenten die uw medewerkers intern creëren in Microsoft Office.

Voor uw brieven, tekstdocumenten, schermpresentaties, e.d. hanteren we drie criteria: (1) ze moeten aansluiten op uw huisstijl, (2) het ontwerp moet overzichtelijk zijn voor wie ze te lezen krijgt, en (3) de sjablonen moeten gebruiksvriendelijk zijn voor uw medewerkers.

Op basis van analyse en informatievormgeving, rationaliseert Studio Vlerk de vorm en structuur van uw bestaande documenttypes, maar ook een eventuele wildgroei aan sjablonen. Die typologie werken we uit in twee stappen: (1) creatie van een set generieke, multifunctionele sjablonen, zoals brief of nota, en (2) creatie van afgeleiden en personalisaties in functie van specifieke toepassingen of afdelingen, zoals agenda en verslag, memo, contract, persbericht, bewonersbrief bij werkzaamheden, etc.

Stamboom van de sjabloonfamilie van Agentschap Integratie & Inburgering

brief-sjabloon

Twee briefhoofd-varianten: sjabloon zonder referentieregel / sjabloon met referentieregel.

››› Bekijk de personalisering van deze brief-sjablonen: integreer zelf uw vaste gegevens, zodat u bij het opstellen van brieven enkel nog de velden voor wisselende informatie hoeft in te vullen: datum, brieftekst, …

nota-sjabloon (staand & liggend)

Een nota begint op de eerste pagina met een hoofding, waaronder onmiddellijk de inhoud volgt.

Het nota-sjabloon is geschikt voor korte en middellange tekstdocumenten zoals memo’s, voorbereidingen, brainstorms, round-ups, stavaza’s, werkwijzen, visies, afspraken, takenlijsten, projectomschrijvingen, arbeidscontracten, projectfiches, etc.

Deze documenttypes lenen zich hoofdzakelijk tot intern gebruik: afstemming binnen de eigen organisatie en met partners waarmee men rechtstreeks samenwerkt.

afgeleiden van het nota-sjabloon

agenda / verslag / persbericht

››› Bekijk de formulier-sjablonen die we op dit nota-sjabloon bouwden.

dossier-sjabloon

Een dossier is een eerder lijvig tekstdocument dat bestaat uit een integraal voorblad, eventueel een colofon en een automatische inhoudsopgave, en daarna de documentpagina’s.

Het dossier-sjabloon is geschikt voor studies, rapporten, white papers, jaarverslagen, aanbestedingen, instructies, arbeidsreglementen, cursussen, etc.

Dossiers lenen zich tot verspreiding als kleurprint of in pdf. Hun doelpubliek situeert zich voornamelijk buiten de organisatie.

mededeling-sjabloon

A3-sjabloon gebaseerd op het voorblad van het dossier. Voor dagelijkse mededelingen in contactpunten en kantoren.

schermpresentatie-sjabloon (Powerpoint)

handleiding Word- en Powerpoint-sjablonen

copywriting: Studio Vlerk.

AgII_handleiding_Office-sjablonen
error: ;-)