4
Logo Studio Vlerk

de sjablooncollectie van de Stad Gent

Vormgeving: ©Dienst Communicatie van de Stad Gent.Studio Vlerk: sjabloonbouw in Microsoft Word en Powerpoint.

typologie

De visuele uitstraling van uw organisatie wordt zowel bepaald door uw wervende communicatie (website, brochure, etc.), als door de documenten die uw medewerkers intern creëren in Microsoft Office.

Voor uw brieven, tekstdocumenten, schermpresentaties, e.d. hanteren we drie criteria: (1) ze moeten aansluiten op uw huisstijl, (2) het ontwerp moet overzichtelijk zijn voor wie ze te lezen krijgt, en (3) de sjablonen moeten gebruiksvriendelijk zijn voor uw medewerkers.

Op basis van analyse en informatievormgeving, rationaliseert Studio Vlerk de vorm en structuur van uw bestaande documenttypes, maar ook een eventuele wildgroei aan sjablonen. Die typologie werken we uit in twee stappen: (1) creatie van een set generieke, multifunctionele sjablonen, zoals brief of nota, en (2) creatie van afgeleiden en personalisaties in functie van specifieke toepassingen of afdelingen, zoals agenda en verslag, memo, contract, persbericht, bewonersbrief bij werkzaamheden, etc.

Stamboom van de sjabloonfamilie van de Stad Gent

brief-sjabloon

Drie briefhoofd-varianten: met datum / met datum + contactpersoon / met datum + contactpersoon + kenmerken.

afgeleiden en personaliseringen van het brief-sjabloon

bewonersbrief / english / français / algemeen directeur / OCMW Gent / Stadsbouwmeester / Onderwijs & Kinderopvang

››› Bekijk de personalisering van deze brief-sjablonen: integreer zelf uw vaste gegevens, zodat u bij het opstellen van brieven enkel nog de velden voor wisselende informatie hoeft in te vullen: datum, brieftekst, …

nota-sjabloon en personaliseringen

Een nota begint op de eerste pagina met een hoofding, waaronder onmiddellijk de inhoud volgt.

Het nota-sjabloon is geschikt voor korte en middellange tekstdocumenten zoals memo’s, voorbereidingen, brainstorms, round-ups, stavaza’s, werkwijzen, visies, afspraken, takenlijsten, projectomschrijvingen, arbeidscontracten, projectfiches, etc.

Deze documenttypes lenen zich hoofdzakelijk tot intern gebruik: afstemming binnen de eigen organisatie en met partners waarmee men rechtstreeks samenwerkt.

afgeleiden en personaliseringen van het nota-sjabloon

agenda / verslag / advies

dossier-sjabloon met keuze tussen 4 voorblad-ontwerpen

Een dossier is een eerder lijvig tekstdocument dat bestaat uit een integraal voorblad, eventueel een colofon en een automatische inhoudsopgave, en daarna de documentpagina’s.

Het dossier-sjabloon is geschikt voor studies, rapporten, white papers, jaarverslagen, aanbestedingen, instructies, arbeidsreglementen, cursussen, etc.

Dossiers lenen zich tot verspreiding als kleurprint of in pdf. Hun doelpubliek situeert zich voornamelijk buiten de organisatie.

personaliseringen van het dossier-sjabloon

OCMW Gent / Stadsbouwmeester Gent

schermpresentatie-sjabloon (Powerpoint)

personalisering van het schermpresentatie-sjabloon

voor de submerken van stedelijk onderwijs en kinderopvang.

handleidingen Word- en Powerpoint-sjablonen

copywriting: Studio Vlerk & Dienst Communicatie van de Stad Gent.

Gent_handleiding_Word-sjablonen
Gent_handleiding_Powerpoint-sjablonen
error: ;-)